1. Новини и събития
  2. Първите снимки на Transporter и Caravelle
01.09.2024
Представяне

Първите снимки на Transporter и Caravelle

Transporter и Caravelle - новаторски и многофункционален работен автомобил за професионалисти

transporter

Volkswagen Лекотоварни автомобили представя първите снимки на своя напълно обновен Transporter. Всеки един технически детайл и всяка функция в новото поколение на модела са подобрени и усъвършенствани в сравнение с предходното. Новият Transporter предлага по-голямо пространство, по-висок полезен товар, по-големи възможности за теглене на прикачни товари, по-голяма енергийна ефективност и още по-усъвършенствана функционалност. Едновременно с това, специалистите на Volkswagen Лекотоварни автомобили са успели да пренесат неповторимия дизайн на Transporter в новата модерна епоха. Седмото поколение на модела ще дебютира на пазара в три варианта на товарния Transporter - комби, кастен и бордови и в пътническата версия Caravelle. Задвижването при всички тях се осигурява от най-новите турбодизелови агрегати, plug-in хибридни системи и изцяло електрическо задвижване, а като допълнителна възможност се предлага и система за двойно предаване. Никога досега в историята на Bulli моделната гама не е била толкова богата и многообразна - с новите Transporter и Caravelle, емблематичните ID. Buzz и ID. Buzz Cargo, многофункционалният Multivan и базираната на Multivan нова California, Volkswagen Лекотоварни автомобили е в състояние да предложи най-доброто за всеки конкретен клиент.


  • След ID. Buzz и Multivan, актуалната гама на наследниците на легендарния Bulli се допълва и от новата серия Transporter, включваща кастен (закрит фургон), комби, бордова версия и Caravelle.
  • Новото поколение на Transporter и Caravelle следва типичното за дизайна на своя предшественик T6.1 ДНК като сега се представя с нова интерпретация на емблематичните и изчистени линии
  • Новите Transporter и Caravelle ще бъдат първите версии на Bulli, които ще предлагат възможност за избор между турбодизелов двигател, plug-in хибридна и изцяло електрическа система на задвижване
  • Първите снимки на седмото поколение показват Caravelle във върховата версия на изпълнение "Style" и Transporter в култовата версия "PanAmericana"
transporter

Палитрата от моделни варианти. 


Volkswagen Лекотоварни автомобили предлага новия Transporter във версия "Кастен" (фургон със закрито товарно пространство за превоз на стоки), "Кастен плюс" (с втори ред седалки и товарно отделение за комбиниран превоз на стоки и пътници), "Комби" (за превоз на пътници) и във версия с двойна кабина (бордова товарна каросерия с дълго междуосие). По желание вариантите "Комби" и "Кастен" се предлагат и в изпълнение с висок покрив и удължено междуосие. Впечатляващият деветместен Caravelle е създаден с мисълта за професионалните пътнически превозвачи и е идеален вариант за шатъл услуги и таксиметрови превози с голям пътнически капацитет. Volkswagen Лекотоварни автомобили ще предлага Caravelle в базова версия, в средното ниво на оборудване "Life", в топверсията "Style", както и във вариант с удължено междуосие. Друга култова версия в гамата на новото поколение е "PanAmericana". С отличителни подсилени елементи в дизайна, моделът е предназначен за употреба на всякакви терени и предлага специални елементи в оборудването. Този емблематичен с издръжливостта си наследник на Bulli също ще бъде част от гамата на новото поколение, базирана на Transporter и Caravelle.

 

Гамата от задвижващи системи. 



Инженерите на Volkswagen Лекотоварни автомобили са разширили значително гамата от задвижващи системи и агрегати с дебюта на новите Transporter и Caravelle. Наред с най-новите турбодизелови двигатели (TDI), двата модела ще се предлагат и с plug-in хибридно, както и с изцяло електрическо задвижване. Във вече стартиралата фаза на предварителни продажби ще се предлагат три версии на новите TDI двигатели с мощност съответно 81 кВт (110 к.с.), 110 кВт (150 к.с.) и 125 кВт (170 к.с.). На разположение за поръчка е и новоразработената plug-in хибридна система на задвижване (eHybrid) със системна мощност от 171 кВт (232 к.с.). Скоро на пазара ще последват и три изцяло електрически варианта на задвижване с нива на мощност 100 кВт (136 к.с.), 160 кВт (218 к.с.) и 210 кВт (286 к.с.) с нетен капацитет на акумулаторната батерия от 64 кВтч. На по-късен етап гамата ще бъде разширена и с електрическа версия за градски доставки с по-ниска мощност и по-малък капацитет на батерията. Версиите с TDI и eHybrid задвижване използват стандартно предно предаване, като системата за двойно предаване 4MOTION се предлага като допълнителна възможност при TDI версиите с мощност от 110 кВт нагоре. Изцяло електрическите варианти на задвижването използват задно предаване, а на по-късен етап се планира и вариант с електрическо задвижване на всички колела. Стандартното оборудване на версията TDI с мощност 125 кВт включва осемстепенна автоматична трансмисия, която се предлага допълнително и при TDI версията с мощност 110 кВт. Всички plug-in хибридни и изцяло електрически версии на задвижване са оборудвани стандартно с автоматична трансмисия.

transporter

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.